Hälsningar från Bologna, eller: anteckningar från ett hotellrum

IMG_1422

Jodå, jag är fullt medveten om det ironiska att hela det här projektet att blogga hundra dagar i följd föll platt till marken medan jag var på ett av världens största internetevent. Men nu har jag varit hemma en vecka, slickat mina sår, hämtat mig igen och är på nytt ute på kulturkorrespondentuppdrag. Här i Bologna arrangeras nämligen världens största barnboksmässa just nu, och jag är på plats för att hämta in röster och reaktioner när 2014 års mottagare av priset till Astrid Lindgrens minne offentliggörs imorgon.

Fast hittills har jag bara kommit till hotellrummet. Ett otroligt lyhört hotellrum. På planet hit hetsläste jag Donna Tartts The Secret History, men trots att boken var grym så tappade jag koncentrationen med jämna mellanrum. De två ryskorna på sätet framför satt nämligen och kollade på en hockeyfilm som verkade sjukt bra. Efter lite efterforskningar har jag kommit fram till att det var Legend no 17, som har sin upplösning i en rafflande match i Montreal 1972 som Sovjet vinner över Kanada – mot alla odds. Roligt att se den här typen av film, med lite ombytta roller. Ryssarna är gulliga och söta, medan kanadensarna ser ut som grottmänniskor, där till och med polisongerna är skräckinjagande. Visst ser den ganska spännande ut? Och visst kan man dra en och annan nationalistisk och storrysk slutsats kring att en sån här sovjetnostalgisk film släpptes i Ryssland i fjol?

Nu ska jag läsa pressklipp om Astrid Lindgren-priset och sätta i öronpropparna för att stänga ute det pratsamma paret intill. Och hoppas att de som bor ovanpå har dragit klart möblerna över golvet för ikväll…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s