Länk

Hundra dagar….?

Bild

Om man jobbar med radio så är det här med skriftspråket skitjobbigt. I radio eftersträvar jag att skriva manus som i varje fall gränsar till talspråket, men när jag då och då ska skriva något för en tidning så fungerar inte riktigt det. ”Jo, det var ju en lite pratig text”, har jag fått höra mer än en gång, och har då förstått att jag glömt bort att plugga in skriftspråksfiltret i min hjärna. Så därför antar jag utmaningen Blogg 100 – för att få lite träning i att skriva igen. Inte för att bloggprosan är särskilt stringent. Men jag har märkt att ett regelbundet bloggande tränar andra muskler i hjärnan än de vanliga.

Förutom att obsessa kring skapandet av den här bloggen så har dagen mest gått åt till att hinna ikapp med Girls, som jag försummat de senaste veckorna. Efter att ha sträcksett fem avsnitt kan jag bara konstatera att jag fortfarande älskar både Lena Dunham och serien, även om den förstås ständigt ändrar karaktär. Girls blir allt mindre vildvuxen, och allt mer dramaturgiskt strömlinjeformad – på gott och ont. Jag är ovanligt noga med att kolla vem som skrivit varje avsnitt av Girls. Ju konstigare och mer vrickat, desto större chans att det är Dunham själv. I samarbete med Judd Apatow blir det konstigt, men välorganiserat – vilket oftast betyder mindre av de oändliga, om än fantastiska, Dunhamska monologerna.

Mer djuplodande än så blir det inte för den här gången. Nu ska jag iväg till min bokcirkel Bokfinkarna. (för förslaget Bokkake-cirkeln röstades ner, eller hur?).

(bilden ovan är för övrigt hämtad från den kanske mest fantastiska ranten någonsin i Girls historia – älskar den!)

Annonser

2 reaktioner på ”Hundra dagar….?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s